Gitara

Oslobodi svoju muzikalnost i zasviraj!

Škola gitare namenjena je deci, mladima i odraslima uzrasta od 7 do 77 godina. Škola je namenjena svima koji žele da nauče da sviraju akustičnu, klasičnu ili električnu gitaru. Gitara zauzima veoma značajno mesto u današnjoj muzičkoj produkciji. Bez gitare se ne može zamisliti ni jedna muzička numera. Bilo da već svirate amaterski ili profesionalno, ili se prvi put susrećete sa gitarom, na časovima ćete naučiti specifičnosti instrumenta, tehniku sviranja, različite stilove i žanrove.

Program:
Žanrovi: Pop, Rock, Blues, Klasika
Gitare: Akustična, Klasična, Električna
Notacija: Notni sistem, tabulaturni sistem

U okviru navedenih žanrova radiće se sledeće:
-Akordi
-Tehnike sviranja prstima i trzalicom
-Razvijanje tehnika leve i desne ruke
-Rad na ritmu
-Rad na solo deonicama
-Skale (svi tipovi)
-Pesme (akordi, sola, slušanje i analiza)
-Kreativne radionice ( pisanje pesama, tekstova, razvijanje sluha i pevanje uz instrument, formiranje manjih sastava i osposobljavanje za sviranje u bendu )
-Rad na dinamici i ostalim parametrima u muzici

Grupni časovi se održavaju dva puta nedeljno, a individualni po dogovoru. Časovi traju jedan sat.
Časovi su organizovani u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog polaznika. Fleksibilan plan i program prilagođava se mogućnostima i interesovanjima polaznika, sa željom da se podstakne individualnost i samostalnost u konstantnom radu i unapređivanju sopstvenih veština i potencijala. Časove mogu pohađati polaznici koji nemaju muzičko predznanje ili obrazovanje, kao i oni koji već imaju muzičkog iskustva. Po iskorišćenju vaučera polaznici mogu upisati redovan kurs. Nastava se održava u okviru edukativnih programa Centra Balkan Culture Heritage, u samom centru Beograda, Domu Vukove zadužbine, zgradi koja je pod zaštitom Republike Srbije kao kulturni spomenik.