Klavir

Ako ste ikada poželeli da odsvirate vašu omiljenu pesmu na kaviru, a niste umeli, pravo je vreme da naučite!

Individualni časovi klavira, namenjeni su deci, mladima i odraslima.

Program obuhvata savlađivanje sledećih muzičkih parametara:
♪♫ → Učenje osnovnih pojmova u teoriji muzike što podrazumeva pisanje nota u linijskom sistemu, pauza, ritmičkih vrednosti, ...
♫♪ → Učenje dinamike, agogike i artikulacije prilikom sviranja na klaviru
♪♫ → Učenje skala, C dur, a moll, D dur, ...
♫♪ → Postavljanje osnovnih tehničkih zahteva na klaviru
♪♫ → Mogućnost čitanja notnog teksta i sviranja kompozicija
♫♪ → Muzika koju želite da naučite da svirate može biti klasična - kompozicije Mocarta, Betovena, Hajdna, ali može biti i iz drugih žanrova poput popa, starogradske ili zabavne muzike.

Čas traje između 45 i 60 minuta, zavisno od uzrasta i koncentracije polaznika. Časovi su organizovani u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog polaznika. Fleksibilan plan i program prilagođava se mogućnostima i interesovanjima polaznika, sa željom da se podstakne individualnost i samostalnost u konstantnom radu i unapređivanju sopstvenih veština i potencijala.

Časove mogu pohađati polaznici koji nemaju muzičko predznanje ili obrazovanje kao i oni koji već imaju iskustva sviranja na klaviru ili nekom drugom instrumentu. Časovi se održavaju u okviru edukativnih programa Centra Balkan Culture Heritage, u samom centru Beograda, Domu Vukove zadužbine, zgradi koja je pod zaštitom Republike Srbije kao kulturni spomenik.