Gluma i kreativnost

Školica glume i mašte - za decu od 4 do 12 godina

Radionica je dizajnirana da kroz scenski pokret, govor, glumačke zadatke, vežbe pamćenja i koncentracije, stvaranja predstave angažuje čitavu ličnost deteta i omogući im da kroz umetnost na kreativan način razumeju sebe i druge oko sebe. Deca kroz radionice razvijaju svoje psiho-motorne sposobnosti, inteligenciju, kreativnost, druželjubivost, samopouzdanje, razvijaju svoje talente koji veoma doprinose zdravom i pravilnom odrastanju.

Časovi su podeljeni u nekoliko važnih segmenata: gluma, scenski pokret i scenski govor.

Kroz tehnike savremenog i klasičnog teatra deca će osloboditi telo u pokretu i prostoru, obogatiće jezik i kulturu govora, razviti maštu i kreativnost, timski rad, razumevanje za druge, sve to na jedan maštovit i zabavan način. Na časovima će se tumačiti likovi iz bajki, basni, crtanih filmova i svakodnevnog života bliskog deci. Posebna pažnja biće usmeravana ka edukaciji dece o univerzalnim ljudskim vrednostima - dobroti, pažnji, ljubavi, posvećenosti, vrednoći; koje će deca kroz likove savladavati i primenjivati u svakodnevnom životu.

Radi se u malim grupama (10-12 dece), dva puta nedeljno po 45 minuta.
Časovi su organizovani u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog deteta. Fleksibilan plan i program prilagođava se mogućnostima i interesovanjima polaznika, sa željom da se podstakne individualnost i samostalnost u konstantnom radu i unapređivanju sopstvenih veština i potencijala.Školica glume i mašte je deo edukativnog programa Centra Balkan Culture Heritage. Časovi se održavaju u samom centru Beograda, Domu Vukove zadužbine, zgradi koja je pod zaštitom Republike Srbije kao kulturni spomenik. Radionice vode glumice Ivana Milenović Popović i Dubravka Vukasović.