Udaraljke

Probudi ritam u sebi i zasviraj! Oslobodi svoju muzikalnost i duh!

Škola udaraljki namenjena je deci, mladima i odraslima uzrasta od 7 do 77 godina. Škola je namenjena svima koji žele da nauče da sviraju tarabuku, đembe ili kahon. Udaraljke zauzimaju veoma značajno mesto u današnjoj muzičkoj produkciji. Bez udaraljki se ne može zamisliti ni jedna muzička numera. Bilo da već svirate ameterski ili profesionalno, ili se prvi put susrećete sa udaraljkama, na časovima ćete naučiti specifičnosti pojedinih instrumenata, brojne ritmove, tehniku sviranja, različite stilove i žanrove. Uče se brojne ritmičke figure od jednostavnih do veoma komplikovanih poliritmičnih struktura. Polazniku se predočavaju žanrovske i stilske razlike u sviranju kao i primena udaraljki u različitim muzičkim sastavima i grupama. Grupni časovi se održavaju dva puta nedeljno, a individualni po dogovoru. Časovi traju jedan sat.

Časovi su organizovani u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog polaznika. Fleksibilan plan i program prilagođava se mogućnostima i interesovanjima polaznika, sa željom da se podstakne individualnost i samostalnost u konstantnom radu i unapređivanju sopstvenih veština i potencijala. Časove mogu pohađati polaznici koji nemaju muzičko predznanje ili obrazovanje kao i oni koji već imaju muzičkog iskustva. Po iskorišćenju vaučera polaznici mogu upisati redovan kurs. Nastava se održava u okviru edukativnih programa Centra Balkan Culture Heritage, u samom centru Beograda, Domu Vukove zadužbine, zgradi koja je pod zaštitom Republike Srbije kao kulturni spomenik.

Školu vodi jedan od naših najboljih mladih perkusionista - Aleksandar Radulović.
Aleksandar Radulović diplomirao je na odseku za udaraljke na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, trenutno je na specijalističkim studijama. Stalno je zaposlen u Beogradskoj filharmoniji, pored toga honorarni je član Radio orkestra Televizije Srbije, Narodnog pozorišta u Beogradu, kamerne opere ’’Madlenianum’’, kao i Crnogorskog simfonijskog orkestra. Aktivan je u svim žanrovima muzike,kako klasične tako i popularne. Već sedam godina je član etno sastava Sanja Ilić i Balkanika sa kojim je odsvirao preko tri stotine koncerata širom Srbije, regiona i sveta. Njegova specijalnost su udaraljke sa Bliskog istoka (Tarabuka, Đembe, Rik, Def i dr.) kao i Kahon (Cajon) koji je neizostavni deo njegovog multiperkusionističkog seta.